Få et tiltrængt afbræk med en smuttur til Århus

smuttur til Århus

Danmarks andenstørste by, Århus er fantastisk rejsemål med utallige unikke seværdigheder og overnatningsmuligheder. Vi giver dig her et overblik over 6 af byens seværdigheder.

Listen er udarbejdet så I, med ro i sindet, kan nyde byens seværdigheder, mens der holdes behørig afstand og tages de nødvendige foranstaltninger for at undgå smitterisici.

vinter århus
Vinter_Århus@henrikhedegaard

Afbræk i Århus Latinerkvarteret

domkirke latinerkvarteret denmark

Midt i Århus finder du Latinerkvarteret. Kvarteret er fyldt med brosten, charmerende ældre bygninger, butikker og caféer.

På trods af kvarterets popularitet er det dog typisk muligt at holde afstand og finde et sted at slå sig ned og nyde kaffen fra nogle af byens bedste caféer, maden fra en af restaurationerne eller en lokal Århusiansk øl fra en af barerne. Mange af restaurationerne i kvarteret har udendørsservering, hvis vejret tillader det.

Fra Latinerkvarteret kan du gå til Århus’ Domkirke på få minutter og se Danmarks længste og højeste kirkebygning.

Den Gamle By, Århus

mollestien aarhus
Møllestien_Aarhus_Denmark_@steffenmuldbjerg

Besøg Den Gamle By og oplev Danmark som i tidligere tider. Den gamle By er et levende frilandsmuseum for bykultur og historie. Den består af bydele fra forskellige historiske perioder med autentiske danske boliger, butikker og værksteder, som er transporteret til Århus og genopført.

Den Gamle By har skuespillere som opfører sig som i gamle dage, og giver den fulde oplevelse af at være rejst tilbage i tiden.

Der tages hensyn til COVID19 situationen og forestillinger og events foregår efter strikse sikkerhedsforanstaltninger, så I kan trygt besøge den Gamle By.

Den ligger centralt på Vesterbro i Århus midtby og grænser op til den Botaniske have, som også er et besøg værd.

Aros

Aros kunstmuseum
Århus_kunstmuseum_Aros_@mattmorelli

Århus’ kunstmuseum, Aros, er en oplevelse for sig. I byens centrum, kun nogle få minutter fra banegården, ligger et af Nordeuropas største kunstmuseer.

Og netop museets størrelse er med til at sikre, at besøgende stadig kan holde den nødvendige afstand og tage de forholdsregler, som på nuværende tidspunkt er påkrævet.

Aros’ 10 etager byder på alt fra videoinstallationer til klassiske værker, mens museumsbygningens øverste etage er Olafur Eliasson oplevelseskunstværk ”Your rainbow panorama”, som er blevet et af Århus’ kendetegn.

Riis Skov, et natursted for en afbræk i Århus

riis skov århus
Skov_Århus_@andreasdress

Riis Skov er et fantastisk bynær skov at gå på opdagelse i. Skoven ligger i gåafstand til Århus midtby og støder op til vandet. Fra adskillige af stierne, løberuterne og gåtursruterne har man udsigt over Århus bugt og havn.

I sensommeren dufter hele skoven af ramsløgene, som dækker skovbunden, hvilket giver en fantastisk og unik oplevelse.

Er vejret til det, er der både ishus ved indgangen til skoven ved Marienslundsvej og mulighed for et udendørs måltid på Sjette Frederiks Kro med udsigt over vandet.

Ved bunden af Riis Skov finder man badeanstalten den Permanente. Badeanstalten har åbent både om sommeren, samt om vinteren for de modige vinterbadende.

Dokk1

dokk1 seværdigheder århus
Dokk1_Århus_@nicolasweldingh

Selvom Århus’ hovedbibliotek ligger i her, så er Dokk1 langt mere end blot et gennemsnitligt bibliotek. Dokk1 er en moderne arkitektonisk oplevelse, som regelmæssigt huser kulturarrangementer i auditoriet.

Indenfor er det også muligt at få sig en kop kaffe i caféen, gå på opdagelse i bøger og musik, eller blot nyde udsigten over Århus havn. Har man ungerne med, kan de slå sig løs på legepladserne, som omgiver Dokk1.

Der tages selvfølgeligt hensyn til situationen og Dokk1 lever naturligvis op til de sundhedsfaglige retningslinjer.

Moesgaard Museum

seværdigheder århus moesgaard
Moesgaard_Aarhus_Denemarken

Ti kilometer syd for Århus, ligger Moesgaard Museum, som er et specialmuseum for arkæologi og etnografi. Museets arkitektoniske udformning er en oplevelse i sig selv, da bygning er gravet ind i en sydvendt skråning og nærmest stiger op af jorden.

Indenfor kan man gå på opdagelse i old- og vikingetiden, eller opleve Evolutionstrappen. I forbindelse med et besøg på Moesgaard Museum kan man også begive sig ud på Oldtidsstien, som har rekonstruktioner af tidsperioder fra Danmarks historie.

Som en del af foranstaltningerne i forbindelse med COVID19 udbydes der et begrænset antal billetter, så husk at bestille billetter inden et besøg.

Artiklen er lavet i samarbejde med Hotels.com, men alle holdninger udtrykt i artiklen er skribentens egne.

Related articles

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*